П’ятниця, 29 Березня, 2024

Вакарчук про те, як вибрати «свого» президента

Підготовка до виборів Президента України набирає обертів. Боротьба за президентське крісло обіцяє бути дуже насиченою, якщо не жорстокою. Багато хто до сих пір не здогадуються, як на цю ситуацію відреагує Святослав Вакарчук, один з найпопулярніших в Україні виконавців, лідер групи «Океан Ельзи». Співак не змусив довго чекати зі своєю реакцією.

Kyivyes.com.ua повідомляє, що він озвучив три вимоги до кандидата в президенти, за якого віддадуть свої голоси українці 31 березня 2019 року. Для цього на своєму YouTube-каналі Славко записав відеозвернення. Зокрема, він заявив: «Важливі не образи кандидатів, а цінності, що стоять за ними. Не гасла на білбордах, а конкретні дії. Не іскрометність передвиборних кампаній, а те, як кандидат поводиться в реальному житті». Також Святослав Вакарчук назвав три умови, при яких варто голосувати за кандидата на найвищий пост в країні:

  1. Кандидат повинен брати участь в теледебатах або в програмах схожого формату. Вони обов’язково повинні проходити в прямому ефірі і без суфлера.

  2. Кандидат в президенти повинен назвати членів своєї команди. Перш за все це стосується призначень, які відповідають президентським повноваженням. А саме: міністра закордонних справ, міністра оборони, начальника Генерального штабу Збройних сил, Генерального прокурора, керівника Служби зовнішньої розвідки, керівника Служби безпеки.

  3. Він повинен продемонструвати на реальних фактах, як він або вона виконували свої обіцянки в минулому. Це стосується тих, хто був на державній посаді або займає її зараз.

Співак закликав всіх виборців зробити свій вибір відповідально: якщо хоча б одну з цих вимог не буде виконано, за такого кандидата не варто голосувати. І пам’ятати, що вибираємо ми не месію, не чарівника, не супергероя, а людину, яка повинна відстоювати наші цінності й інтереси.

 

.,.,.,.