Четвер, 28 Березня, 2024

Які функції виконує Офіс Президента України?

Що таке Офіс Президента, яка його структура та основні функції і завдання? Далі розповідає “Kyivyes.com.ua”.

У 2019 році було прийнято нове положення про діяльність Офісу Президента, де вказані всі права і функції установи. Загалом працівники офісу займаються моніторингом та контролем усіх процесів, що відбуваються в України. Його робота полягає у підтримці і допомозі Президентові якісно виконувати свої обов’язки.

Історія виникнення державної установи

Адміністрація Президента України була створена у 1991 році за часів Президентства Леоніда Кравчука, потім мала назву Секретаріат Президента і починаючи з 2019 року носить сучасну назву Офіс Президента України та розміщується на вулиці Банкова. При кожному діючому Президентові України змінювалась назва установи або назва посади голови Адміністрації. Зараз назва посади Керівник Офісу, яку очолює Андрій Єрмак.

Будівля Офісу знаходиться в центрі міста, що створює багато незручностей. Пошуки іншої будівлі були, але переїзд виявився складним, тому його відтермінували на невизначений час.    

офіс президента

Структура Офісу Президента

В структурі державної установі працює вісім директоратів з різних сфер розвитку,  які відслідковують важливі процеси в країні, досліджують досвід інших і допомагають голові держави бачити цілісну ситуацію щодо кожного затребуваного питання.

В будівлі знаходиться кабінет Президента та кабінет Керівника Офісу. Також тут розміщені представники Президента і його радники та помічники. У Керівника Офісу вісім заступників, що допомагає ефективно контролювати усі процеси роботи.

При Офісу Президента діє Національна Рада реформ, яку було створено при колишньому Президентові України – Петрові Порошенко. Метою Ради є розробка і впровадження єдиної державної політики по всій території України. Вони займаються розробкою стратегії, плануванням та співпрацею з місцевими органами влади.

Важливою службою офісу є Прес-центр, який займається передачею новин від Президента до населення. Вони займаються веденням сайту Президента, внесенням новин, статей, указів тощо. Також Президент є у всіх соціальних мережах. де одночасно, для зручності всіх користувачів інтернету, дублюється інформація про важливі події із сайту, розміщуються привітання, звітність Президента перед населенням.

Головні державні установи розміщені у Києві та структуровано співпрацюють з усіма органами влади в Україні. Їх безперервна і структурована робота впливає на діяльність всіх державних процесів в країні. 

.,.,.,.