П’ятниця, 29 Березня, 2024

У платіжках киян за березень з’являться нові послуги: за що доведеться доплачувати

Отримавши платіжки за березень, кияни побачать в них окремий рядок. Там прописані внески за обслуговування. Це стосується саме загальнобудинкових лічильників, що фіксують витрати тепла та гарячої води. Про це повідомляє прес-служба КП “Київтеплоенерго”. Далі на kyivyes.

Додатково ці внески потрібно буде сплачувати 4 рази на рік.

За квартал в середньому оплата становитиме 30 гривень. Чому ця вартість не входить в загальний тариф на опалення чи гарячу воду? Згідно закону України цей внесок має бути виділений окремо в рахунках.

Київтеплоенерго кажуть, що такі нововведення не тільки в Києві, а й в усіх містах України. Згідно закону витрати на встановлення, повірку чи ремонтні роботи будинкових приладів обліку не можуть бути зняті з тарифу.

Окремий рядок у квитанціях буде показувати саме ваш розмір внеску, який потрібно сплатити. Такі рядки будуть з’являтися 4 рази на рік в платіжках.

КМДА своїм розпорядженням затверджує суму внесків для кожного будинку.

Ці нововведення будуть діяти більше ніж для 9,6 тисяч будинків столиці. Вони не стосуються індивідуальних лічильників в квартирі.

Середнє обслуговування лічильника коштує десь 10 гривень з однієї квартири на місяць. Тому за квартал – це 30 гривень. Три фактори впливають на розмір внеску:

  • вид лічильника;
  • заплановані витрати на всі можливі ремонти, повірки, огляд лічильника;
  • загальна кількість квартир в домі.

Вся інформація про внески розміщена за посиланням: https://kte.kmda.gov.ua/tarufu/. Тут можна знайти кожен будинок. Перевірити всю інформацію і загальну суму внесків. Крім цього на сайті можна сплатити за гарячу воду і опалення онлайн.

Варто нагадати, що в Києві почали відключати опалення ще з 5 квітня. На даний момент відключено майже 80% будинків.

.,.,.,.