Четвер, 28 Березня, 2024

Павло Клімкін обсудив можливості співпраці з Австрією

Україні здавна мала тісний зв’язок з Австрією. Колись, наша держава була частиною Австрійської імперії, і хоч права в українців були не такі широкі, як в титульної нації, але у нас на рівні з усіма землями проводилися реформи, відкривалися українські школи. На останній зустрічі Міністр закордонних справ, Павло Клімкін, обговорив з канцлером Австрії можливості співпраці та допомоги від європейської держави. kyivyes.com.ua дізнавався подробиці. 

Сьогодні Павло Клімкін зустрівся з Себастіаном Курцом. Про це міністр повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі. Деталей політик не розкрив, але натякнув, що Австрія дружньо ставиться до України та нашим політикам є куди спільно рухатися. 

Відомо, що Клімкін прибув на захід, присвячений обговоренню питань протидії антисемітизму та антисіонізму. За попередніми даними, відбудеться панельна дискусія, в якій візьме участь і наш політик. 

Варто зазначити, що Австрія почала будувати з Україною політичні стосунки одразу після здобуття нашою країною незалежності. 

Цікаво, що в цій державі сформована одна з найбільших діаспор українців. Тільки за офіційними даними, в Австрії на даний момент проживає 12 тисяч наших земляків. Спеціалісти стверджують, що на практиці кількість наших громадян, що проживають там, трохи більша. 

Та не зважаючи на це, довгий час цю державу вважали більше партнером нашого північного сусіда, аніж нашим політичним другом. Здивувало міжнародну спільноту і поява російського президента на весіллі австрійського міністра. Проте, офіційне відомство запевнило, що цей візит ніяк не вплине на політику держави. Зате, коли в Європі почалися провокації спецслужб Росії, Австрія негайно відкликала їх офіційних представників зі своїх відомств. 

Політологи ж стверджують, що зараз ця європейська країна розглядає Україну, як цінного бізнес-партнера, тому буде робити все можливе, аби зберегти з нами хороші відносини.

.,.,.,.