П’ятниця, 29 Березня, 2024

У киянки через борг 7000 грн за штрафами забрали кроссовер

Співробітники поліції вилучили у киянки автомобіль марки CUV за відмову від сплати штрафів, розповідає сайт kyivyes.com.ua.

В Україні з’явилося нововведення щодо дотримання правил дорожнього руху: у разі регулярного перевищення швидкості та несплати штрафів правоохоронці мають право забрати автомобіль власника.

Нещодавно така ситуація сталася у Києві. У жінки забрали кросовер за те, що вона не заплатила 13 штрафів на сумму 7, 187 гривень. За даними прес-служби Міністерства юстиції України, наразі її автомобіль вже доставили на штрафмайданчик. Надалі його планують продати на аукціоні. Якщо кроссовер куплять, різниця між сумою штрафів і його ціною повернуть колишній власниці.

Також відомо, що наприкінці січня у Києві оштрафували 200 власників автомобілів за те, що вони систематично порушували правила дорожнього руху та не сплачували штрафи. Після доставки авто на штрафмайданчик 90% із них таки повернули суми заборгованостей. Найбільша серед них — 150 тисяч грн. У разі несплати повної суми штрафів евакуйоване авто не повертають власнику та виставляють на продаж.

.,.,.,.