П’ятниця, 29 Березня, 2024

Новини безвізу: українці можуть вільно поїхати ще до однієї країни

15 лютого почав діяти безвізовий режим між Україною і Уругваєм. Про це повідомили у посольстві України в Аргентині. Що це дасть простим українцям – читайте далі на Кyivyes.com.ua.

Тепер для поїздки до країни у Південній Америці потрібно мали лише закордонний паспорт, посвідчення особи моряка або посвідчення особи на повернення в Україну (в разі втрати за кордоном паспорта).

Українці можуть перебувати на території країни до 90 днів. Також термін можна подовжити ще на 90 днів.

Відомо, що угоду підписали ще у 2018 році. 

Давайте розберемося, яку користь дасть простим українцям нове політичне рішення. 

Відомо, що на сьогоднішній день в Уругваї проживає близько 10 тисяч етнічно наших громадян. Це одна Мар’їнка або Сокиряни.

Майже половина переселенців осіла в столиці країни, місті Монтевідео, решта розосередилася по країні. Населення департаменту Сальто майже повністю складають вихідці із Західної Волині та Західного Полісся. Українці живуть також в районах Сан-Хосе і Пайсанду. 

У цій країні працюють українські школи та є наші релігійні установи. 

Між Україною та Уругваєм є культурно-гуманітарна співпраця. 

Цікаво, що у 2012 році в історичній будівлі Міністерства закордонних справ Уругваю було проведено церемонію презентації і погашення пам’ятної поштової марки «20-а річниця дипломатичних відносин: Уругвай – Україна».

Простим же українцям став доступний ще один туристичний напрямок. Називаючи найкращі курорти, варто згадати в першу чергу Уругвайського Рів’єру. Курорт знаходиться неподалік від столиці.

Відпочинок в Рив’єрі не можна назвати бюджетним. Поніжитися під променями тутешнього сонця не проти заможні жителі Аргентини, Бразилії і Європи. Ще більш фешенебельні місця відпочинку в країні – Піріаполіс і Атлантида. Цінник на відпочинок тут значно вище в порівнянні з Рів’єрою. Але це навряд чи лякає туристів.

.,.,.,.