Четвер, 28 Березня, 2024

Супрун лишається у МОН? Останні подробиці

Минулого тижня українців шокувала новина: Уляну Супрун хочуть відсторонити від виконання обов’язків заступника міністра. Позивався проти політика – Ігор Мосійчук, який є членом радикальної партії.

На думку депутата, пані Уляна не має достатньо досвіду для виконання своїх обов’язків. Проте, 25 мільйонів українців не погодилися з цим. 

Чи завершилася судова тяганина і чим завершився цей тиждень для Супрун – читайте на kyivyes.com.ua.

Скандальна історія бере свій початок 5 лютого. Виявилося, що  Окружний адміністративний суд Києва заборонив очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляні Супрун виконувати обов’язки міністерки охорони здоров’я.
Рішення мотивували тим, що Супрун виконує повноваження міністра у термін, що перевищує один місяць з моменту наділення її відповідними повноваженнями.

Позивачем виступив представник радикальної партії.

Ігор Мосійчук на своїй сторінці у фейсбуці повідомив про те, що подав заяву до суду проти виконувачки обов’язків міністра. Громадськість засудила, адже реформи, що провела пані Супрун високо оцінили. 

13 лютого стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва обмежив Уляні Супрун як очільниці Міністерства охорони здоров’я лише дві функції: брати участь у засіданнях Кабміну та визначати стратегічні плани.

Сьогодні стало відомо, що суддя Окружного адмінсуду Києва Сергій Каракашьян взяв самовідвід у справі виконувачки обов’язків міністра охорони здоровʼя Уляни Супрун, у документі, що підтверджує рішення є теза про те, що суддя не може брати участь у розгляді справи і підлягає відводу за наявності інших обставин, які викликають сумнів у його неупередженості, або обʼєктивності.

Коментарів від самої виконувачки обов’язків, щодо рішення судді поки що немає.

.,.,.,.