Четвер, 28 Березня, 2024

Оновлені 200 грн вже в обігу

Нова оновлена банкнота номіналом двісті гривень вже в обігу. Про це вказав національний банк України, розповідає “Kyivyes.com.ua”.

Нові грошові одиниці Національний банк України виготовив із вищими ступенями захисту та захищені від підробок. Банкнота зручна для розрахунку готівкою. Вилучених підробок номіналом 200 гривень відносно мало: у 2018 році вилучено всього 200 шт. 

Нова грошова одиниця створена на заміну зношеним і пошкодженим банкнотам, які виготовлялися ще у 2007 році. Всі банкноти будуть в обігу одночасно, вилучати нічого не збираються. 

Дизайн в порівнянні з 2007 роком трохи змінився, але відповідає решті оновлених коштів. Раніше портрет Лесі Українки був справа, тепер по центру. На зворотні намальована Виїзна вежа Луцького замку. 

Зараз в арсеналі коштів Національного банку України є 6 номіналів монет і 6 номіналів паперових грошей. 10 і 50 копійок поки що залишаються в обігу. Кількість грошових банкнот не змінилася. 

Також із 19 лютого 2020 лютого всі громадяни можуть скористатися пам’ятною п’ятигривневою монетою. На ній зображений Золочівський монастир.

.,.,.,.