Четвер, 28 Березня, 2024

Рекомендація для тих, хто збирається купити квартиру в забудовника

Рекомендації, як купити квартиру у забудовника

Кожна людина рано чи пізно стикається з покупкою квартири. При цьому не важливо, буде житло представлено в новобудові або на вторинному ринку. Якщо ви давно мріяли про власну нерухомість, то не поспішайте в питанні покупки. У цій статті будуть зібрані кращі поради від досвідчених юристів. За допомогою нижче приведеної інформації ви зможете без проблем оформити операцію з купівлі, не турбуючись про неприємні наслідки.

Небезпека №1: Недобудова

Єдина перевага цієї небезпеки – придбання квартири великої площі за приємною ціною. Виходячи з відгуків людей, які купували житло в недобудованому стані, краще вже трохи доплатити і придбати готову квартиру.

По-перше, ви зможете стати власником нерухомості тільки після того як об’єкт буде зданий в експлуатацію. Якщо раптом виникнуть якісь проблеми з будівництвом, то вам буде складно забрати фінансові коштів у забудовника.

Небезпека №2: Шахрайство

Багато людей стикаються з шахрайством, яке здійснюється за підробленими документами. Деякі аферисти купують порожні бланки і самостійно їх заповнюють. Інші ж навпаки – показують одну нерухомість, а оформляють документацію на іншу. Зустрічаються випадки, коли шахраї продають квартиру по довіреності, після смерті власника. В результаті ця угода за законом не дійсна.

Дуже часто люди купують квартири у людей, які і зовсім не є їх власниками. Складність і в тому, що більшість об’єктів не внесені до реєстру нерухомого майна, через що перевірити всі офіційно не можна.

Небезпека №3: ​​Маніпуляції з договорами

Деякі недобросовісні продавці нерухомості проводять маніпуляції з документами. Завдяки цьому вони можуть затягувати процес оформлення договору або оскаржити його в суді і виграти справу.

Є багато ризиків, пов’язаних з купівлею житла. Складність і в тому, що кожен день шахраї вигадують різні махінації. Далі буде розглянуто алгоритм, який вбереже вас від небезпек.

Крок №1: Перевірка репутації продавця

Перевіряйте всю інформацію про житло. Якщо ви розглядаєте нерухомість в новобудові, наприклад тут, то звертайте увагу на забудовника і назву житлового комплексу. Складність виникає в тому, що недобросовісні компанії можуть видаляти про себе неприємну інформацію, наявну в інтернеті. Адже вони чудово розуміють, що він цього залежить їх імідж.

Якщо ви купуєте нерухомість від забудовника, то звертайте увагу на наступне:

  • як довго юридична особа займається своєю діяльністю;
  • репутацію директора компанії та інших засновників;
  • відгуки від покупців вже завершених об’єктів;
  • чи є судові суперечки з клієнтами.

Крок №2: Перевірка квартири на наявність проблем

Якщо ви вирішили придбати нерухомість в новобудові, то спочатку потрібно відвідати сайт Державної архітектурно-будівельної інспекції. На їх порталі представлена ​​наступна інформація:

  • дані про всі об’єкти;
  • законність спорудження та т.д.

Крок №3: Знайомство з об’єктом і вивчення документів

Якщо ви перевірили всі дані, і вони вас задовольнили, то можна сміливо їхати і дивитися на об’єкт. Також треба запитати у продавця, чому він продає квартиру (якщо вона знаходиться в побудованому житловому комплексі).

Як тільки ви погодитеся укласти договір, необхідно сплатити повну вартість житлоплощі. Також потрібно підписати попередній договір купівлі-продажу. Забудовник може запевняти вас про зворотне. Це призведе до того, що договір буде недійсним. За документами у забудовника перед вами немає ніяких зобов’язань.

Крок №4: Узгодження умов договору купівлі-продажу

Залежно від етапу здачі житла в експлуатацію, умови в договорі будуть змінюватися. Тому намагайтеся уважно читати наступну інформацію:

  • терміни, в які будинок буде зданий. Ці дані повинні обов’язково прописуватися в документах.
  • ціну на житло і порядок оплати.
  • дату реєстрації права власності.
  • технологію розірвання угоди.

Крок №5: Укладення договору на покупку житла

Якщо ви перевірили всі дані і вас все влаштовує, можна приступати до укладання договору. При цьому потрібно перевірити, чи має продавець право на підписання угоди. Коли будете передавати гроші продавцю, то попросіть його написати розписку. Це вбереже вас від небезпеки втрати фінансових коштів. Адже складно визначити чи сумлінна людина чи ні. В процесі написання розписки потрібно враховувати той факт, що документ повинен писатися тільки покупцем. У документі потрібно вказати паспортні дані, які є офіційними даними. Пам’ятайте, що без розписки ви не зможете підтвердити факт передачі грошей, якщо виникнуть які-небудь складності.

.,.,.,.