П’ятниця, 29 Березня, 2024

Дочекалися: Тищенко прокоментував скандал з рестораном «Велюр»

Народний депутат від партії «Слуга народу» та відомий ресторатор врешті-решт відреагував на критику колег та пересічних українців. Далі на kyivyes.

Що трапилося?

У кінці квітня стало відомо, що ресторан «Велюр», який розташований у центрі Києва, продовжував приймати ВІП-гостей попри карантин. Про це повідомили журналісти проекту “Наші гроші з Денисом Бігусом”. На зафіксованих на камеру кадрах помітно, що у ресторан постійно заходять люди. Серед відвідувачів був нардеп Антон Яценко, помічник нардепа Павло Куфтирьов, екс-сценарист «Кварталу 95» Олександр Кабанов та інші «політики». Коли журналісти захотіли забронювати столик їм відповіли, що заклад не працює.

На запитання журналістів, що він там робив, Антон Яценко відповів, що був у «Колі Тищенка» та повідомив, що «це його ресторан».

Як відреагували в Офісі Президента

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко назвав скандал навколо ресторану «Велюр» «поганою історією».

Він зазначив, що це має значення, чий це ресторан – народного депутата чи іншого підприємця. Якщо рішення про закриття закладів харчування прийнято, його мають притримуватися всі. При цьому уточнив, що це «колишній бізнес» Миколи Тищенка.

Як відреагували колеги Тищенка

Колега Миколи Тищенка по фракції, нардеп Андрій Холодов закликав «горе-ресторатора» заплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень за те, що заклад працював.

Нардеп зазначив, що це не такі вже й великі гроші, до того ж, Тищенку варто було б публічно вибачитися перед колегами та народом України.

Гео Лерос висловився більш категорично й вважає, що ресторатору взагалі потрібно скласти мандат.

Глава фракції Давид Арахамія вважає, що якщо факти журналістів підтвердяться, Тищенко мав би заплатити подвійний штраф.

Спікер парламенту Дмитро Размуков сказав, що закон має бути один для всіх і насамперед для представників влади.

Як бачимо, охочих підтримати Миколу Тищенка поки що не знайшлося.

Реакція «директора ресторану»

На сайті мережі ресторанів «Наша карта» з’явився коментар директора ресторану «Велюр», що правда, його ім’я та прізвище чомусь не вказані.

Він написав, що Андрію Холодову не варто вказувати іншим, що робити, адже сам він весь карантин провів на Кіпрі.

Також чоловік заявив, що проведена у ресторані перевірка не виявила жодних порушень. Ресторан не працює у штатному режимі,  а лише на доставку та винос. Також він стверджує, що скандал – це спроба дискредитації закладу, не більше.

Коментар Миколи Тищенка

Микола Тищенко насамперед зазначив, що з 2018 року не має жодного відношення до ресторану «Велюр», проте на сайті групи компаній і далі є його «обличчям».

Нардеп також заявив, що якщо ресторан «справді порушив» закон, то його директор заплатить штраф і пообіцяв, що особисто це проконтролює.

Більше того – Тищенко повідомив, що до кінця карантину збирається готувати обіди для київських лікарів «своїми руками».

Ось такий «благородний жест».

.,.,.,.