П’ятниця, 29 Березня, 2024

Чи були фальсифікації на виборах?

Вибори будь-якого рівня в нашій країні викликають підвищений інтерес у всіх без винятку жителів нашого прекрасного міста. Обов’язково з цього приводу багато говорять про те, що вибори не можуть проходити гладко і законослухняно.

Kyivyes.com.ua дізнався, як пройшли виборча компанія в Києві в плані дотримання законності. Так, начальник київської поліції Андрій Крищенко, кілька разів протягом дня 31 березня виходив зі звітом про поточні події на виборчих дільницях. В кінцевому підсумку виходить наступна картина: в день виборів київські правоохоронці зареєстрували 232 повідомлення про порушення в ході виборчого процесу. У тому числі: складено чотири адміністративні протоколи на трьох членів виборчих дільниць та одного нетверезого виборця, розпочато два кримінальні провадження.

Одне з них порушено через зникнення бюлетеня (припускають, що його викрали), друге сталося на 417-ій виборчій дільниці в Дніпровському районі. Виборці помітили зникнення своїх підписів і підняли скандал. Версії цього явища висувають різні: по одній – ручку з невидимим чорнилом використовували члени виборчої комісії для фальсифікацій, по другій – ручку підкинули з метою провокації. Але і це ще не все: протягом дня вибухотехніки тричі перевіряли виявлені підозрілі предмети, в посиленому порядку наші доблесні правоохоронці несли службу біля будівлі Центральної виборчої комісії, де цілий день «ошиваються» молодики спортивної статури, налаштовані не завжди доброзичливо. Серед помічених порушень зазначалося також відсутність в списках, незаконна агітація, фотографування і псування бюлетенів.

Всього ж у виборах в столиці взяли участь 963 753 особи. Явка склала майже 68%.

.,.,.,.