Четвер, 28 Березня, 2024

Отримати Green Card в США стане складніше: як змінилися правила

Потрапити до країни можливостей стане складніше, а «американська мрія» буде менш доступною. На жаль, у Сполучених Штатах вирішили зробити правила видачі візи Green Card більш жорсткими. Зокрема, для тих мігрантів, які можуть залежати від державних виплат. Далі на kyivyes.

Про це повідомили у Білому домі.

Як відомо, минулого тижня Верховний суд скасував останню судову заборону на введення нових правил для отримання візи.

В адміністрації Дональда Трампа заявили, що мета нових правил – відновити основоположний правовий принцип, згідно з яким нові члени суспільства мають бути фінансово самостійними, а не залежати від платників податків США, вірніше – від їх щедрості.

Також у Білому домі певні, що це правило захистить працелюбних американців, скоротить дефіцит федерального бюджету та дозволить спрямувати більше коштів на програми соціального забезпечення.

Що зміниться?

Відповідно до нової міграційної політики, відмовити в отриманні Green Card можуть тим мігрантам, які, ймовірно, будуть користуватися пільговим медичним страхуванням, талонами на харчування та пільгами при купівлі нерухомості.

Крім цього стане складніше отримати дозвіл на постійне проживання тим людям, які мають серйозні захворювання.

На переконання американської влади, такі люди не зможуть працювати, навчатися та забезпечувати самих себе.

Відмова, найімовірніше, чекатиме й тих, у кого немає грошей на лікування свого захворювання.

Факторами, які повпливають на негативну відповідь в отриманні візи, також є: відсутність приватної медичної страховки та недостатній рівень володіння англійською мовою.

Іншими словами, тепер, щоб отримати візу Green Card у США, потрібно буде довести американській владі, що ви не станете для неї «тягарем».

Інформаційна довідка

Green Card (Грін Кард) США – це посвідчення особи або так звана ідентифікаційна карта, яка підтверджує наявність посвідки на проживання у людини, яка не є громадянином США, але постійно там знаходиться.

Грін кард дає право на працевлаштування, а також дозволяє безперешкодно залишати країну і повертатися назад, володіти нерухомістю, брати більш вигідні кредити в місцевих банках, вчитися у вузах зі знижками і претендувати на стипендії для громадян США.

Окрім цього, власники Грін кард можуть служити в деяких видах збройних сил, користуватися іншими пільгами та виплатами для американських громадян.

Грін карта зазвичай видається на 10 років, а вже через 5 років володіння нею можна подати заяву про надання громадянства США.

 Є кілька способів отримати Green Card:

  1. Вступити у шлюб з громадянином США (це правило діє як для жінок, так і чоловіків, а також одностатевих пар).
  2. Возз’єднатися із сім’єю (цим способом можуть скористатися найближчі родичі: чоловік чи  дружина, діти до 21 року, які не перебувають у шлюбі, батьки, брати  та сестри до 21 року).
  3. З допомогою робочої імміграції (потрібна віза Н-1В).
  4. Отримати політичний притулок
  5. За допомогою інвестицій
  6. Виграти у диверсифікаційній лотереї
.,.,.,.