П’ятниця, 29 Березня, 2024

90 тонн! В аеропорт «Бориспіль» прибула військова допомога із США

25 січня в міжнародний аеропорт «Бориспіль» літак доставив першу партію військової допомоги з Америки до Києва. У ньому було понад 90 тонн летальної зброї. Про це повідомили в посольстві США у столиці, пише kyivyes.com.ua.

За словами дипломатів, військовий вантаж із сучасним обладнанням та боєприпасами призначений для захисту суверенітету та територіальної цілісності країни. Вони зазначили, що військова допомога з Америки демонструє солідарність із представниками України та прихильність до високих політичних цінностей: свободи, права захищати територіальні кордони держави, незалежності.

Дипломати також додали, що перед відправкою військового вантажу президент США Джо Байден попередив Володимира Путіна про те, що у разі масштабної російської агресії надасть Києву ще більше обладнання для оборони.

Після прибуття літака в аеропорт «‎Бориспіль»‎ стало відомо, що саме містить чергова партія військового вантажу із США. Серед боєприпасів були виявлені гранатомети та патрони для великокаліберних снайперських гвинтівок, а також реактивні гранати та тактичні розвідники.

В американському посольстві Києва з цього приводу повідомили, що у 2021 році США виділили для України пакет військової допомоги вартістю понад $650 мільйонів, до якого входить і цей вантаж.

.,.,.,.