П’ятниця, 29 Березня, 2024

Парковки в столиці: нове від КМДА

Kyivyes.com.ua повідомляє, що на сайті Київської міської ради з’явилася інформація про те, що врегульовано новий порядок діяльності платних паркувальних місць для автомобілів. Найближчим часом буде обладнано близько 120 паркувальних автомобільних майданчиків.

Скористатися ними зможуть більше дев’яти тисяч водіїв. Саме на таку кількість машин розраховані паркомісця. Згідно з цим рішенням названі місця перехоплюючих паркінгів біля станцій метрополітену: «Лісова», «Академмістечко», «Героїв Дніпра», «Теремки», «Сирець», «Червоний хутір». Всі ці майданчики закріплені за КП «Київпастранс».

Кияни можуть порадіти такому рішенню: власники авто зможуть залишити свою машину на автопаркінгу та добиратися в центр міста на громадському транспорті. До того ж це дасть можливість розвантажити вулично-дорожні мережі столиці. Також планується створення семи перехоплюючих паркінгів на в’їзді в Київ і чотирьох штрафмайданчиків. За попередніми підрахунками, це дозволить місту отримувати 25 млн. Грн. щорічно.

Також в столиці затверджена нова структура парковки, згідно з якою заборонено паркування на 68 вулицях.

Заборона залишати автомобілі на названих вулицях, можливо, дозволить вирішити проблему київських пробок. У «Київпастрансу» з’явиться правове обґрунтування для евакуації авто безвідповідальних автомобілістів. А у киян – стимул пересісти на громадський транспорт. Так що, дорогі водії та власники авто, перевірте на сайті КМДА, чи не потрапила вулиця, на якій ви ставите свою машину, в перелік вулиць, де паркування заборонено.

.,.,.,.