Понеділок, 18 Жовтня, 2021

Чи можна поєднувати каву з алкоголем?

Поєднання кави з алкоголем в деяких випадках може викликати сумніви. Хоча для багатьох це питання залишається непоміченим, особливо – в розпал вечірки. Так чи можна вживати спиртне з кавою? Як подібна комбінація може вплинути на організм? Відповіді на ці та інші питання ми постараємося дати в нашій публікації.

Допустимі комбінації

Коли людина вживає каву до розпивання спиртного, це підсилює дію речовин, що прискорюють розщеплення етанолу. Ефект починається через 20-40 хвилин (час залежить від обсягу випитого і його фортеці). А триває він приблизно годину-півтора. Кофеїн позитивно впливає на організм після бурхливого застілля з необмеженим вживанням міцних напоїв. Але в цьому випадку рекомендується випивати кави після протверезіння, а не до банкету. Таким чином вийде усунути симптоми похмілля, повернути тілу тонус і привести думки в порядок. Однак повністю нейтралізувати вплив алкоголю підбадьорливий напій не здатний.

Рецепти кави з алкоголем – перевірено часом

Кофе с коньяком

В меню майже кожної кав’ярні знайдеться кавово-алкогольна суміш. Склад подібних напоїв ретельно підібраний. А поєднання двох головних компонентів розраховане так, щоб вплив було відновлює, не приносячи шкоди. Найвідомішими з них є:

  • Кава + коньяк. Спиртне володіє дією, протилежним ефектом від кофеїну. У цій комбінації відбувається взаємне урівноваження.
  • Айріш-кава. Знамените співзвуччя кави з віскі, до якого додаються вершки. Молочний інгредієнт згладжує властивості кофеїну.
  • Кава + лікер. Низьке процентний вміст алкоголю і цукристість додають напою приємний смак. Крім того, таке поєднання нешкідливо для організму.

Корисні рекомендації

Алкогольний кави принесе більше насолоди і менше шкоди, якщо слідувати порадам:

  • Тим, у кого спостерігаються нездужання, пов’язані з серцево-судинною системою, артеріальним тиском, рекомендується повністю відмовитися від кавово-алкогольних напоїв. Інакше вони додатково можуть спровокувати нервове збудження, підвищити рівень тривожності.
  • Використовуйте мінімальна кількість спиртного і обов’язково додайте третій компонент – молоко або вершки. Вони виступлять нейтралізатором кофеїну.
  • Якщо ви хочете замовити каву з алкоголем в кафе, ресторані, вибирайте перевірені рецепти і заклад з хорошою репутацією. В якості інгредієнтів не повинно бути жодного сумніву. Бариста зобов’язаний готувати напої за допомогою професійної техніки, детально слідуючи рецептурі.
  • Для самостійного приготування напою підбирайте сорт з найменшим вмістом кофеїну. Зерна повинні бути рівномірно обсмаженими. Спиртне – тільки відомих, перевірених брендів.

Слідкуйте за кількістю випитого, дотримуйтеся заходів. Тоді ваші зустрічі і свята пройдуть цікаво і весело!