Понеділок, 18 Жовтня, 2021

Види тіста для піци та їх переваги

При приготуванні піци важливу роль відіграє склад, причому основне завдання виконує саме тісто. Це основа, на яку викладаються інгредієнти, тому їй потрібно приділити особливу увагу. Багато в чому саме від типу тесту залежить кінцевий результат. Як правило, воно має бути м’яким і пластичним, щоб його можна було розкатати, але при цьому воно не рвалося.

Дріжджове тісто: рецепт і особливості

Щоб приготувати такий варіант, будуть потрібні дріжджі, вода, борошно та сіль. В інтернеті можна зустріти безліч рецептів з різними інгредієнтами. Одним з переваг дріжджовий основи є її м’якість, пишність. Це ідеальний варіант для тих, хто вважає за краще так званий російський варіант піци або не любить хрустку основу.

Як приготувати:

  1. Яйце розбивається в миску, бажано вибрати глибоку ємність. Використовуючи віночок, обережно розмішайте його, але не збивайте.
  2. Додайте ¼ ложки солі, 150 мл молока і близько 3 столових ложок олії. Всі інгредієнти можна перемішати.
  3. Додається одна чайна ложка оцту (винного або яблучного) і половина чайної ложки соди. Тепер необхідно почекати трохи. Між інгредієнтами повинна початися реакція. Як тільки вміст ємності почне пінитися, отриману масу необхідно розмішати.
  4. Тепер до складу потроху додається просіяне борошно. В результаті у вас повинен вийти міцний ком. Після цього його можна витягти з миски і покласти на стіл. Тут триває вимішування. Як тільки основа буде пружною і перестане липнути до рук, її можна покласти в холодильник на 30 хвилин. Там тісто стане більш еластичним, при цьому дрібні грудочки повинні розчинитися.

Дріжджове тісто можна зробити заздалегідь, після чого зберігати в холодильнику. Але використовувати його необхідно не пізніше, ніж через два дні. Крім того, дріжджова основа може бути заморожена, для цього її слід заздалегідь розкласти по порціях. Зберігання продукту можливе на термін до трьох місяців. Після вилучення з холодильника враховуйте, що розморожування повинне відбуватися повільно.

Бездріжджове тісто і його особливості

Основні переваги:

  1. Для приготування потрібно мінімум інгредієнтів – молоко, яйця, борошно, сіль і масло.
  2. Готову основу можна зберігати до двох діб в холодильнику. При необхідності цей варіант теж можна розділити на порції, після чого помістити в пакети. У морозилці бездріжджове тісто допустимо зберігати до півроку. При розморожуванні його слід витягти з морозильної камери і залишити в холодильнику, щоб процес йшов повільно.
  3. Щоб зробити бездріжджовий варіант основи для піци, потрібно мінімум часу. Це оптимальний вихід, якщо ви вирішили приготувати страву і хочете виконати всі швидко.
  4. Містить мінімум калорій. Бездріжджове тісто дозволить зробити хрустку і тонку піцу.

Якщо ви погано розкотите цю основу, вона може бути занадто м’якою, а не хрусткою. Для всіх, хто хоче швидко приготувати страву, ідеальний варіант – замовити доставку тіста для піци. Так ви заощадите час і отримаєте якісну основу прямо на будинок.

Листкове тісто і його особливості

Така основа на любителя. З її допомогою можна зробити тонку і хрустку піцу. Залежно від призначення вона може бути як дріжджова, так і бездріжджова. Слойка піддається заморожуванню, але перед цим її необхідно розкачати. Перед тим як помістити її в морозилку, загорніть в спеціальну плівку. Для зручності зберігання можна згорнути рулетом. Розморожування здійснюється в холодильнику.