П’ятниця, 29 Березня, 2024

Порошенко розказав, як Україна бореться з інформаційним натиском

Президент України під час робочої поїздки в Івано-Франківськ акцентував увагу на тому, що зараз проти нашої країни іде інформаційна війна. Проте, наші ЗМІ та уряд вдало чинять опір. kyivyes.com.ua дізнавався деталі.

 Порошенко, відповідаючи на питання, як Україна протидіє масштабній пропагандистської антиукраїнської кампанії, розв’язаної Росією, адже що ця країна використовує методи пропаганди, схожі на ті, які використовувалися пропагандистом нацистів Йозефом Геббельсом. 

Дійсно інформаційний простір просто переповнений фейковими новинами, які продукуються нашим північним сусідом. Доходить навіть до смішного: всі, думаємо, пам’ятають про хлопчика, якого розіп’яли на хресті. 

Висвітлюють негативно Україну і на всіляких ток-шоу. Метод маніпуляції тут дуже простий: на ефір запрошують начебто експерта в області питань з української мови, культури, політики та історії. Проти нього вся студія та запрошені гості. Ставляться на псевдо-експерта, як до невігласа і всіляко висміюють всі позитивні аргументи, щодо ситуації в Україні. У глядача складається враження колективної свідомості, яка зневажає будь-яку не проросійську точку зору. 

Наш глава держави нагадав про заборону трансляції в Україні російських пропагандистських каналів, а також російських соціальних мереж. Крім цього, Петро Порошенко наголосив, що ми будемо співпрацювати, в тому числі і через створення спеціальних трастових фондів, які будуть вводити певні заходи по боротьбі з російською пропагандою.

На даний момент в Україні існують ряд телепередач, які нівелюють фейки та розповідають, яким новинам можна довіряти, а яким ні. 

Крім цього, ЗМІ активізували рух блогерів. Наприклад, на одному з телеканалів до програми включили “Вата-шоу”, де ведучий демонструє заангажованість та відсутність критичного мислення у пересічного глядача російських каналів. 

.,.,.,.