Четвер, 28 Березня, 2024

Держдеп США підтримав Україну в боротьбі за історію

Україна завжди боролася і продовжує боротися за свою історію. Ми вимушені відстоювати майже всі факти, всі події, які відбулися тут, на нашій землі. Тиск північного сусіда довгий час не дозволяв згадувати позитивні сторінки історії, замочувалися і злочини. Так, найбільша зрада ХХ століття, Голодомор, досі не визнається з боку її винуватця. Проте, світовий лідер США підтримали Україну у процесі відстоювання правди. kyivyes.com.ua дізнавався деталі. 

Тоді, в 30-ті роки, європейська та американська спільноти мовчали. Ніхто не міг повірити, що держава буде так жорстоко та підступно вбивати своїх же громадян. Якщо нацисти заявляли на весь світ, що ведуть боротьбу з усіма, хто не підпадає під визначення “арієць”, то в СРСР всі темні справи відбувалися підпільно.

Так само було і з голодом 1932-1933 років. Нав’язуючи думку, про те, що потрібно вступати у колгоспи, селян змушували віддавати не тільки зерно, а й інше продовольство.

Навесні 1933 року селян привчали працювати в громадському господарстві шляхом організації харчувальних пунктів на польових станах. Для цього держава виділила частину раніше відібраного зерна. З метою налагодження життя у враженому голодомором селі були організовані надзвичайні органи компартійної диктатури — політвідділи МТС і радгоспів. З врожаєм 1933 року тиск на селян значно послабився. 

Америка почала шукати правду ще в 1984 році. Це була перша країна, яка офіційно підтримала українське питання. Тут взяло початок розслідування. Спочатку, воно не принесло вагових результатів. Радянський уряд дуже ретельно ховав докази геноциду українського народу.  

Проте, у переддень пам’яті нашої трагедії, США висловили підтримку нашій державі. 

У Державному департаменті заявили, що визнають голод 30-х років, як політичний інструмент знищення української ідентичності. Американські чиновники заявили, що підтримують Україну та наше прагнення до суверенності. 

.,.,.,.