Четвер, 28 Березня, 2024

Чи піклуються у столиці про хворих на діабет?

Інсулінозалежні. Так називають хворих на цукровий діабет лікарі у вузьких колах. Жити з таким діагнозом, звісно не вирок, проте, цікаво, чи допомагає держава та міський уряд мешканцям столиці, які страждають на такий недуг. Так це чи ні – читайте на kyivyes.com.ua

За словами Галини Зборомирської, начальника відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню Департаменту охорони здоров’я КМДА, міський уряд веде курс на повне забезпечення приладами та препаратами місцевих мешканців, проте на даний момент не всі категорії киян підпали під надання лікувальних засобів. 

Повністю забезпеченими можна вважати вагітних та дітей. Останні цього року отримали інсулінових помп та витратних матеріалів на суму 6 мільйонів гривень. За словами чиновниці, такий крок було зроблено, аби запобігати ускладненню захворювань у малечі. 

Загалом Київ закупив на 6 млн грн тест-системи для визначення глікованого гемоглобіну. Також було закуплено тест-смужки для скринінгу на цукровий діабет на суму понад 2 млн грн. 

Ці прилади можна отримати безкоштовно у державних медичних закладах. Поліклініки повідомляють зазвичай батьків, коли можна прийти та взяти смужки. 

У Наталі, 36-річної мешканки столиці, дитина хворіє на цукровий діабет. Трагедії з цього у родині не роблять, адже знають, що це одна з найбільш поширених хвороб у світі. Разом із цим за здоров’ям маленької доньки ведеться пильний контроль. 

За словами жінки прилад для вимірювання рівню цукру в крові отримали вчасно та не заплатили за нього ні копійки. Глюкометр дуже допомагає. 

Наталя розповідає, що бувають ситуації, коли дитина, наприклад, скаржиться на головний біль і у цей момент варто зрозуміти: давати донці шматочок шоколадки, щоб підвищити рівень цукру, або вкласти спати, аби голова більше на боліла. 

.,.,.,.