П’ятниця, 29 Березня, 2024

Кращі традиції оновленої Skoda Octavia

Випущену чеським автоконцерном Skoda, Octavia 2018 модельного року, в оновленому кузові, відрізняє строгий і лаконічний вигляд. Оновлена версія пізнавана за габаритами і дизайном.

Зовнішня привабливість новинки

Крім функціональних змін в рестайлінговій моделі спостерігаються зовнішні поліпшення. Кузов і його елементи заслуговують на особливу увагу:

  • Виробник модифікував головну оптику. Зараз використовується подвійний варіант як у Mercedes. Інженери зважилися запозичити освітлення у конкурента.
  • Вся оптика автомобіля стала світлодіодною. Денні ліхтарі розмістили близько до ґрат радіатора. Остання покрита хромом. Її вертикальні частини пластин розмістилися по центру.
  • Змінився дизайн бампера в передній частині. У ньому ховаються витягнуті і високі противотуманки.
  • Ліхтарі ззаду придбали обсяг. Тепер вони виглядають агресивніше.
  • Бічні частини новинки не зазнали кардинальних змін.
  • Залишилися стандартними бічні дзеркала в чорному пластику.
  • Автомобіль не отримав повністю нову конфігурацію. В екстер’єрі кузова мало удосконалень. Варто відзначити кілька варіантів оформлення даху. Виробник передбачив панорамний, суцільний і дах з люком.

Якщо ви шукаєте Skoda 2018 року, то загляньте в каталог AUTO.RIA №1 серед автомобільних сайтів в Україні. Його відрізняє величезна база транспорту. Тут українські автолюбителі продають і купують машини. При цьому оборот угод трохи не дотягує до 1400 автомобілів щодня.

Комфортне внутрішній простір

Особливий стиль інженери компанії додали до внутрішнього простору автомобіля:

  • В обробці салону використовується високоякісна шкіра і м’який пластик.
  • Сидіння отримали бічну підтримку з підголівниками для комфортного розміщення голови.
  • Задній диван вміщує три дорослих пасажира. Він розбивається на окремі частини для забезпечення ізольованості.
  • Нове рульове колесо стало злегка тонше. Воно отримало три спиці і нижню підтримку. У базовій версії передбачений мультируль з керуючими блоками.
  • Загальний дизайн, в тому числі і приладова панель, виконані в класичному стилі. У центральній частині з’явився невеликий дисплей. У середніх і базових версіях передбачений збільшений сенсорний екран.
  • У новій моделі з’явилася кліматична установка. Її доповнили окремим керуючим блоком.
  • Центральна консоль практично не змінилася. Вона схожа на своїх попередників.
  • Внутрішній простір оснастили сучасним обладнанням. Це стосується нової системи мультимедіа з великою кількістю функцій.
  • Радує наявність різних колірних рішень. Це значно збільшує вибір автолюбителів.

Оглядаючи оновлений салон можна стверджувати, що він відноситься до представницького класу. Виробник змінив за формою центральний тунель. Крісла отримали виражену бічну підтримку. Внутрішній простір став комфортним і просторим. Замовляючи додатковий пакет можна розраховувати на екран з діагоналлю 9,2 дюйма, навігатор, безключевий доступ і інші функції. У самому розкішному виконанні передбачені шкіряні сидіння, підігрів, дві подушки безпеки і додаткові USB-порти.

Технічна начинка

Octavia після рестайлінгу отримала кілька комплектацій силових установок. Тому перед вибором важливо ознайомитися з доступними пропозиціями:

  1. Мотор, що працює на бензині з об’ємом 1,6 л доповнений коробкою на 5 сходинок і має кліренс 15,5 см.
  2. Турбовані бензинові мотори представлені кількома варіантами. 1,2-літровий силовий агрегат видає 85 кінських сил. 1,4-літрова установка розрахована на 110 конячок. Двигун на 1,8 літра розвиває 180 л.с.
  3. Дизельна силова установка розрахована на 1.6 л. Її потужність склала 90 конячок. Дволітровий аналог видає 150 кінських сил.

Розглядаючи ходову частину варто відзначити що незалежно від дизельного і бензинового мотора вона розроблена для комфортного управління. Головне провести попередню настройку підвіски під потреби автолюбителя. Це стало можливим завдяки впровадженню інноваційних технологій. Налаштування дозволяють поліпшити роботу рульової системи і амортизаторів.

Думка автовласників

Українські автомобілісти, які встигли протестувати нову Октавію, відзначають її позитивні характеристики. В автомобілі передбачено потужний, ергономічний двигун і просторий салон. Радує гарна шумоізоляція і доступна вартість новинки. Спочатку власники авто критикували автоматичну коробку перемикання передач і мотори. Виробник швидко відреагував на критику і провів деякі модифікації. Після цього авто стало набагато надійніше. Це дозволило новинці повернути позиції в рейтингу безпроблемного легкового транспорту.

.,.,.,.