Вівторок, 19 Березня, 2024

The Show Must Go On… або остаточні результати виборчих екзит-полів

«The show must go on …», що означає «шоу має тривати», – так співали легендарні Queen … Судячи з усього, цей рядок  культової пісні стане гаслом першого туру президентських виборів в Україні.

Уже в поточному місяці Україні, очевидно, доведеться пережити ще один тур виборів, повідомляє kyivyes.com.

Згідно з даними Національного екзит-полу, до другого туру виборів вийшли два кандидати на пост президента – Володимир Зеленський і Петро Порошенко, з розподілом кількості голосів 30,6% і 17,8%, відповідно. Це останні дані, станом на 20:00 вечора неділі 31 березня.

Таким чином, раніше не мавший досвіду політичної діяльності, Володимир Зеленський, за попередніми даними, завоював найбільшу кількість голосів. Примітно, що на факті політичної недосвідченості Зеленського акцентують увагу зарубіжні видання, коментуючи попередні результати українських виборів. Йдеться про такі медіа-гіганти, як Bloomberg і CBS News. Відповідний подив міститься вже в заголовках їхніх новин.

41-річний телевізійний комік Володимир Зеленський, що має досвід управління країною лише як комедійний слуга народу, був підтриманий 30,6% виборців у порівнянні з 17,8% голосів, відданих чинному президенту Петру Порошенку. Що це: маніфестація віри у світле майбутнє чи розпач українського народу?

Попередні результати означають, що один з недавніх лідерів президентських перегонів – Юлія Тимошенко – буде відсторонена від подальшого змагання разом з іншими 36 кандидатами, які претендують на крісло президента.

Однак Тимошенко закликає українців критично ставитися до екзит-полів, маючи на увазі, що останні покликані маніпулювати свідомістю громадськості та дезорганізовувати роботу її команди. За словами колишньої прем’єр-міністра, офіційні результати – більшість з яких повинні бути в понеділок – покажуть, що вона виявилася на другому місці.

Kyivyes.com нагадує, що два лідируючі кандидати зустрінуться у другому турі президентських виборів 21 квітня. Очікується, що остаточні результати першого туру будуть оголошені в понеділок вранці.

экзит-пол
Інфографіка з офіційного сайту Національного екзит-полу-2019 http://dif-exitpoll.org.ua/

 

.,.,.,.